Haku

Maksaminen Diakin kirjaston verkkomaksupalvelussa


1. Kirjaudu sisään Finnaan, jolloin näet kertyneet maksut oman tilisi Maksut –välilehdeltä.

Ennen maksamista, ole tietoinen seuraavista asioista:

  • Kun maksat verkossa, et voi muuttaa maksettavaa summaa.
  • Myöhästymismaksujen osalta maksukatto on 50 €. Jos verkkomaksun summa on yli 50 €, älä maksa verkkopalvelussa, vaan ota yhteyttä kirjastoon. Ylimääräistä maksettua maksua ei palauteta. Kirjastojen yhteystiedot >>
  • Minimimaksu on 1 €.
  • Verkossa voit maksaa myöhästymismaksut ainoastaan palautetuista tai uusituista lainoista. Maksun selite on 'Myöhästymismaksu'. Jos maksun kohdalla on selite 'Erääntynyt, ei vielä palautettu', ko. maksua ei voi maksaa ennen kuin laina on uusittu tai palautettu. Uusi laina ensin Lainat-välilehdellä, jos mahdollista, ja maksa maksut sen jälkeen.
  • Et voi uusia lainaa, jos maksuja on yli 10,00 € (lainakieltoraja), lainaan on varaus tai sitä on uusittu jo 20 kertaa. Palauta tällöin erääntynyt laina tai ota yhteyttä kirjastoon.
  • Myös kadonneen aineiston korvaamiseen liittyvät maksumerkinnät estävät verkkomaksamisen. Aineisto merkitään kadonneeksi, kun eräpäivästä on yli 6 viikkoa.
  • Tarkempaa tietoa maksuista ja niiden kertymisestä löytyy palveluhinnastosta ja käyttösäännöistä
  • Huoltokatkon aikana, iltaisin noin klo 21:30-22:30, verkkomaksaminen ei ole mahdollista.

2. Maksamaan pääset klikkaamalla 'Siirry maksamaan' -painiketta.


3. Kun olet suorittanut maksun, muistathan palata takaisin Finnaan ("myyjän palveluun"), jotta maksu rekisteröityy kirjaston järjestelmään ilman viivettä. Omat tiedot -sivun voi päivittää painamalla Ctrl+F5, jos sinulla on ollut lainauskielto ennen maksamista.


Maksujen maksaminen kirjastossa

Paikanpäällä kirjastossa maksuja voi maksaa pankki- tai luottokortilla.
Kirjastoissa maksut voi maksaa myös pienemmissä erissä.


Lisätietoa verkkomaksamisesta

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. VISA-, VISA Electron- tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Rekisteriseloste
Puhelin: 020 718 1830 (ark. klo 8-19)
Innova 2, Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä